Ervaringen deelnemers

Mischa en Amanda hebben een inspirerende, interactieve lezing over Pubermind verzorgt voor de gezinshuizen van Syndion. Voorafgaand aan de training was er fijn contact over hoe de training het beste op maat gemaakt kon worden voor deze specifieke doelgroep van gezinshuisouders. Mischa en Amanda zaten boordevol specifieke kennis en daarnaast zeer herkenbare voorbeelden uit hun eigen praktijk, die naadloos aansloten op de ervaringen van de gezinshuisouders. De uitleg werd heel concreet doordat een aantal concepten met een pakkende term werden geduid. Dit hielp ons om met elkaar een taal te creëren die we kunnen gebruiken naar de jongeren toe, maar ook onderling om elkaar scherp te houden. Aan de hand van het spel Pubermind zijn we heel concreet aan de slag gegaan en konden we direct oefenen hoe het spel thuis met de jongeren gespeeld kan worden op een manier die bijdraagt aan een goed gesprek. Wat ons betreft is deze training ontzettend goed bruikbaar voor ouders en hulpverleners, óók en zelfs juist speciaal voor hen die betrokken zijn bij de opvoeding van een jongere met ontwikkelingsproblemen.
Angela Blom van organisatie Syndion

 

Vlak na de lezing heb ik het spel met verschillende leerlingen wel 3 keer gespeeld. Ze vonden het helemaal geweldig! We zijn er echt super blij mee.
Een school voor praktijkonderwijs in Zuid-Holland.

 

'Echt een leuke manier om met je pubers in gesprek te komen! Laagdrempelig, fun en het stemt zeker ook tot nadenken. Je kunt het qua inhoud aanpassen aan waar je kids aan toe zijn. We houden ‘m erin hier!'
Moeder van twee pubers

 

Ik wilde je even laten weten dat het spel Pubermind met groot enthousiasme is ontvangen binnen mijn meidengroepje. De dames vonden het allemaal even leuk en hier en daar werd er onderling al het een en ander aan informatie uitgewisseld, terwijl ik "achterover" kon leunen.
Komende week hebben wij open avond en kan ik Pubermind ook aan de ouders van onze leerlingen laten zien. Heel erg bedankt voor de instructieochtend; het was zeer de moeite waard. Ik zal het spel bij collega's aanbevelen.
Psychologisch assistent op Praktijkonderwijs in Tilburg

waaier

Speelmomenten

Haha, mijn vader is soms ook opeens chagrijnig, ook nog een puber zeker!?
Simone (14 jaar, verstandelijke beperking)

 

Tijdens het spelen van het spel met Sanne (15 jaar, geen beperking) en haar ouders bespreken we dat jongeren die in de puberteit komen steeds meer behoefte hebben aan privacy. Moeder vraagt aan Sanne of zij dat ook heeft. Sanne is even stil, maar geeft daarna aan dat ze het eigenlijk wel vervelend vindt als haar moeder de badkamer in komt terwijl zij aan het douchen is. Hier hadden ouders eigenlijk nooit bij stil gestaan. Samen maken ze de afspraak dat ouders niet meer in de badkamer komen als Sanne aan het douchen is.

 

Een speelsessie met 2 pubers (beide Autisme) die in eerste instantie geen zin hadden in Pubermind en vertelde alles al te weten. Naarmate het spel vorderde kwamen beide jongens los en werden ze steeds enthousiaster. Met als klap op de vuurpijl dat de één de andere uitlegde waarom meisjes humeurig kunnen zijn als ze ongesteld zijn. Aan het einde van het spel vroegen ze gelijk of we het spel niet gewoon nog een keer konden spelen!