poppetjes

Oudercursus Pubermind

In gesprek met uw kind door middel van een spel!

De beleving van het puberbrein kan nogal verschillen van dat van ouders. Door het spel Pubermind deelt u samen gedachten, gevoelens en ervaringen over de puberteit. Hierdoor komt u in gesprek met uw puber over de puberteit en hiermee gepaard gaande veranderingen. De manier van spelen van het spel is bepalend voor het effect.

 

Doelen

  • Een open gesprek tot stand brengen over wat de puberteit inhoudt in het algemeen en specifiek voor de betreffende jongere(n).
  • Algemene kennis en vaardigheden verbreden ten aanzien van de puberteit, zowel de fysieke ontwikkeling als de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Om deze doelen te bereiken is de methodiek Pubermind ontwikkeld waarbij het spel als middel wordt ingezet. U kunt zich als ouder inschrijven voor de oudercursus waarin u kennis maakt met Pubermind en het spel na afloop mee krijgt. Tijdens de oudercursus is er ruimte voor uw vragen.

 

Pubermind in huis!

Onze ervaring is dat ouders meestal de voorkeur geven aan de Pubermindcursus op maat. Wij bieden dit aan middels een speciale Pubermind oudercursus in uw thuissituatie. Er komt dan twee keer een Pubermindtrainer bij u thuis langs. De eerste keer zal het gesprek met u als ouders zijn waarbij u uitleg krijgt over de Methode en met u in gesprek wordt gegaan over hoe u deze thuis kan inzetten. De tweede keer zal het in de aanwezigheid van de Pubermindtrainer met het gezin worden gespeeld waarna u als ouders het na bespreekt met de trainer. 

 

Oudercursus op maat 
Tijd: op afspraak 1 tot 3 keer 
Locatie: huisbezoek 
Kosten: vanaf €190,- (inclusief het spel Pubermind t.w.v.€100,-) 

Voor: ouders met specifieke hulpvragen 

 ouder 1

 

 

Cursussen voor de verzorger staan in de vergoedingenlijst van het PGB. Hiermee kan deze normaalgesproken vergoed worden vanuit het PGB.